Optredens

15 december 2022: Christelijke vrouwenvereniging “Triangel” te Warnsveld.

21 december 2022: Adventsconcert “Sing Noël” in het “Heiligenbeelden museum” te Kranenburg (Vorden)

24 december 2022: Kerstavonddienst in de Dorpskerk te Vorden

We kijken met plezier terug naar deze optredens en hopen dat we in de toekomst ook weer worden uitgenodigd worden voor een optreden More

Repertoire

Het repertoire bestaat voor een groot deel uit Engelstalige gospel, aangevuld met Nederlandstalige liederen. Soms zingen we ook in andere talen. Het repertoire is gevarieerd en bestaat uit swingende gospels, maar we zingen ook andere en rustige nummers. Veelal meerstemmig. Het koor laat zich muzikaal begeleiden door muziekbanden, maar heeft ook een aantal a-capella werken in het repertoire opgenomen.

repertoire
Repertoire

De muziek brengt een soort genoegen teweeg waar de menselijke natuur niet buiten kan.

- Confucius

Enkele liederen uit het  repertoire:

  • Because we believe / Nancy Gordon & Jamie Harvill / arr. Russell Mauldin
  • 10.000 Reasons / Jonas Myrin & Matt Redman / arr. Cliff Duren
  • Great Joy / Nan & Dennis Allen
  • His name will shine / Tore W. Aas & Jan Groth
  • Like a flower needs the rain / Martin Alfsen
  • Lord, I lift your name on high / Rick Founds
  • The World’s been a-waitin’ so long / Larry Shackley
More

De dirigent

Al meer dan 22 jaar is de muzikale leiding van het koor in handen van Piet Piersma uit Vorden. In het verleden heeft Piet in diverse bands popmuziek gespeeld in verschillende formaties. Van lieverlee ontstond de belangstelling voor koormuziek en heeft hij een dirigentenopleiding gevolgd. Piet heeft verschillende koren gedirigeerd en ook musicals begeleid, waarvan opnamen zijn gemaakt.

dirigent
Piet Piersma

Bij het 40-jarig jubileum van het koor in 2015 is ook stilgestaan bij het 40-jarig dirigentenjubileum van Piet

Het ritme zit er weer in. Nu de muziek nog

- Loesje

More

Het koor

Gospelkoor Inspiration-Vorden is een enthousiast koor uit Vorden en omstreken voor iedereen die van zingen houdt. Het doel van Gospelkoor Inspiration-Vorden is om het Evangelie op een enthousiaste, muzikale wijze uit te dragen door middel van onze liederen. Het koor bestaat uit ca 30 zangers en zangeressen en staat onder de altijd enthousiaste leiding van Piet Piersma. Leeftijd is bij Gospelkoor Inspiration-Vorden geen belemmering. Een enthousiaste inzet is zeer welkom!

samen op de trap
samen op de trap
Gospelkoor Inspiration

Inspiration-Vorden verleent zijn medewerking aan kerkdiensten, en verzorgt optredens in ziekenhuizen en zorginstellingen in Vorden en wijde omgeving. Het repertoire bestaat uit gospels in brede zin voornamelijk in het Engels en Nederlands. Het koor maakt voor de muzikale ondersteuning gebruik van geluidsbanden. Ook zijn er een aantal a capella werken in het repertoire opgenomen.

In 1975 is het koor opgericht als jongerenkoor ‘ Interchrist’. Later is voor de huidige naam gekozen. In 2015 heeft Gospelkoor Inspiration-Vorden het 40-jarig jubileum gevierd. Dit was een groot muzikaal evenement m.m.v. het Urker Mannenkoor.

In 2025 hopen we samen het 50-jarig jubileum te vieren, iets moois om naar toe te werken.

Leeftijd is bij Gospelkoor Inspiration-Vorden geen belemmering.

- Inspiration
More